Søk

Aktuelt

29.06.2023

NGI har blitt tildelt en stor kontrakt innen geovitenskap og geoteknisk ingeniørvirksomhet for Morgan, Mona og Morven offshore vindprosjekter

NGI har sikret en betydelig kontrakt fra EnBW og bp Joint Venture (JV) for Morgan, Mona og Morven offshore vindparker for levering av geo-konsulenttjenester og laboratorietesting.

Fundamentene settes først på havbunnen.
26.05.2023

Slik ser fundamentet for verdens dypeste vindpark til havs ut. Teknologien er norsk

Enorme bøtter er tunge føtter som holder vindturbiner på plass på havbunnen. Det dypeste bøttefundamentet ble installert på 58,6 meters vanndybde, som er ny verdensrekord.

19.03.2023

NGI og Cegal inngår samarbeid innen karbonfangst og karbonlagring for nullutslipp

Cegal og Norges Geotekniske Institutt (NGI) inngår partnerskap for å utvikle nyskapende teknologi for karbonfangst og -lagring. Målet er å lage løsninger som bidrar til en fremtid med netto nullutslipp av klimagasser. Partnerskapet slår sammen NGIs geovitenskapelige ekspertise med Cegals kompetanse på datahåndtering og teknologi for energibransjen.

17.03.2023

NGI lanserer en helt ny digital plattform som forbedrer kvalitet, samhandling og effektivitet i arbeidet med geotekniske grunnundersøkelser.

Grunnundersøkelser gir viktig informasjon om grunnforhold og reduserer kostnader og risiko i anleggs- og byggeprosjekter. NGI har de siste årene økt sin satsning på digital innovasjon og har utviklet en skyplattform, Field Manager, for å forbedre arbeidet med grunnundersøkelser og tilhørende data.

21.02.2023

Utviklet sjekkliste for å avdekke kostnadsdrivere i grunnen

Grunnforholdene er viktig i vurderingen av om en tomt er egnet for utbygging. TidligSøk er et verktøy utviklet av NGI for Statsbygg. Målet er allerede i konsept- og avklaringsfasen å avdekke risiko i grunnen som kan påvirke tid, kostnader, klima og miljø. Nå rulles metoden ut og skal brukes i alle Statsbyggs prosjekter.

11.12.2022

Arbeidet med ny E39 utløste skredet i Hennset

2. september i år gikk det et jordskred i Hennset i Heim kommune, der Bjørg Hendset omkom. – Teknisk årsak til skredet er arbeider utført i forbindelse med ny E39 Betna-Hestnes, sier Lars Andresen (NGI), leder av ekspertgruppa som har sett på årsaken til skredet.

07.12.2022

Invitasjon til pressekonferanse 12. desember om årsak til Hennsetskredet

Ekspertgruppa for Hennsetskredet på Heim presenterer årsaksrapporten for skredet mandag 12. desember klokka 12.00 i Trondheim. Pressekonferansen overføres også digitalt.

01.12.2022

Forhandlingene om et forbud mot plastforurensing er i gang – norske forskere roser Norges lederskap og ber om å bli involvert

Norske forskere som arbeider med plastforurensning og miljøkonsekvensene knyttet til kjemikalier, avfall og forurensning applauderer roser Norges tilnærming og lederskap "i å løse en av de største miljøkrisene i nyere tid". I et innspillsbrev gir de samtidig sine anbefalinger om hva norske myndigheter bør vektlegge framover

18.11.2022

NGI leder EU-prosjekt som skal digitalisere gruveindustrien og sikre økt bærekraft

Europa har et økende behov for viktige råmaterialer mineraler og vil være mer selvforsynte. Men hvordan skal mineraler hentes ut på en måte som er mest mulig bærekraftig? Innovasjonsprosjektet DINAMINE skal utvikle og vise hvordan innovative løsninger og digital teknologi – som roboter, kunstig intelligens og automatisering – kan gjøre små og mellomstore gruver mer bærekraftige