Søk

Aktuelt

01.12.2022

Forhandlingene om et forbud mot plastforurensing er i gang – norske forskere roser Norges lederskap og ber om å bli involvert

Norske forskere som arbeider med plastforurensning og miljøkonsekvensene knyttet til kjemikalier, avfall og forurensning applauderer roser Norges tilnærming og lederskap "i å løse en av de største miljøkrisene i nyere tid". I et innspillsbrev gir de samtidig sine anbefalinger om hva norske myndigheter bør vektlegge framover

18.11.2022

NGI leder EU-prosjekt som skal digitalisere gruveindustrien og sikre økt bærekraft

Europa har et økende behov for viktige råmaterialer mineraler og vil være mer selvforsynte. Men hvordan skal mineraler hentes ut på en måte som er mest mulig bærekraftig? Innovasjonsprosjektet DINAMINE skal utvikle og vise hvordan innovative løsninger og digital teknologi – som roboter, kunstig intelligens og automatisering – kan gjøre små og mellomstore gruver mer bærekraftige

10.10.2022

NGI øker ekspertisen innen instrumentering og overvåking

Stor pågang fra byggherrer, prosjekteiere og myndigheter som ønsker å måle og overvåke hva som skjer nede i bakken eller med en konstruksjon gjør at NGI har etablert to avdelinger innen instrumentering og overvåkingsoppdrag – Instrumentering og sanntidsovervåking og Feltforsøk og offshore instrumentering.

26.09.2022

Ekspertgruppa for Hennsetskredet varsler årsaksrapport før jul

Ekspertgruppa som undersøker årsaken til Hennsetskredet i Heim kommune 2. september presenterer de tekniske årsakene til skredet før jul. Deretter vil de i mars 2023 presentere læringspunkter og eventuelle anbefalte tiltak for at vi kan unngå lignende skred.

19.09.2022

Forskningssenter skal gjøre avfall til ressurs

Gåte: Hva kan potensielt skape tusenvis av nye arbeidsplasser, inntektsmuligheter og samtidig redusere klimagassutslipp? Svar: At vi klarer å gjenbruke så mye som mulig av overskuddsmasser og avfall fra bygg og anlegg.

06.09.2022

Ekspertgruppa på befaring i Heim

Onsdag 6. september var ekspertgruppa, som Statens vegvesen har oppnevnt for å undersøke jordskredet i Heim kommune i Trøndelag, på befaring av skredområdet.

05.09.2022

Ekspertgruppa på befaring av skredet i Heim

Onsdag 7. september kommer ekspertgruppa, som Statens vegvesen har oppnevnt for å undersøke jordskredet i Heim kommune i Trøndelag, til å gjennomføre en befaring av skredet.

20.07.2022

Hvor utfordrende er det å bygge under bakken i Oslo?

Nå kan du gå på byvandring med podcasten "Under Oslo" på øret å se og lære mer om noen av utfordringene hovedstaden gir når vi skal bygge under bakken.

08.06.2022

FNs havdag: Kobler kunst og forskning for å spre kunnskap om plastforsøpling

Hvert år ender 230 000 tonn med små plastkuler opp i havet. Noen av dem er skylt i land på Huk i Oslo. Nå har plastbitene blitt til fotokunst og inngår i forskningen til NGI – Norges Geotekniske Institutt om hvordan plastforurensning endrer naturen vår.