Søk

NGI Live

NGI Live er en skybasert IoT-løsning for overvåkning av samfunnskritisk infrastruktur. Løsningen er fleksibel og støtter en rekke ulike typer prosjekter og sensorer.

I økende grad benyttes sensorer og avanserte Internet of things (IoT)-løsninger for å automatisk innhente data og overvåke byggverk, konstruksjoner og grunnforhold under infrastrukturprosjekter. Gjennom ulike typer sensorikk kan løsningene overvåke parametere som vanntrykk, vibrasjoner, forurensing og bevegelser i grunnen og varsle om dette for å unngå uønskede hendelser. 

NGI Live er en løsning for fjernovervåkning som er bygget fra bunnen av i skyen. Sensordata overføres sikkert til skyen for videre prosessering, kvalitetssikring og kalkulasjoner. Data lagres i veldefinerte datamodeller og kan aksesseres gjennom APIer. Prosjekter, sensorer og innstillinger administreres i et webbasert administrasjonsgrensesnitt. 

Gjennom en webbasert portal kan kundene overvåke dataene i sanntid, gjøre analyser, laste ned data og sette alarmer på tidsseriene. Siden løsningen er bygget modulært på en moderne skyarkitektur, kan den håndtere store datamengder og tilby et bredt spekter av funksjonalitet som for eksempel sanntidsanalyse og digitale tvillinger.

Portrettbilde avErling Singstad Paulsen

Erling Singstad Paulsen

Senioringeniør Instrumentering og sanntidsovervåking erling.singstad.paulsen@ngi.no
+47 932 86 591
Portrettbilde avMorten Saue

Morten Saue

Avdelingsleder Instrumentering og sanntidsovervåking morten.saue@ngi.no
+47 930 24 077