Søk

Aktuelt

29.04.2022

Biokull - verdifulle produkter med klimagevinst fra hageavfall og kloakkslam

Hvert år produserer Norge ca. 1,2 millioner tonn organisk restavfall, som rester av tre, hageavfall, matavfall og kloakkslam. Dette avfallet er ofte forurenset med diverse kjemiske stoffer og mikroplast, som er én av de største kildene til plastforurensning i havet. Omdannet til biokull blir avfallet til en ren svamp, som binder miljøgifter og karbondioksid.

28.04.2022

Bystyret i Oslo sier ja til å bygge Campus Ullevål

Nybygget som skal reises i Sognsveien 72 blir et senter for forskning og innovasjon innenfor klima, energi, miljø og geofag, med plass til 1500 arbeidsplasser. Campus Ullevål vil være ett av de første utviklingsprosjektene i Oslo Science City.

21.04.2022

Karina Wang er NGIs nye leder for HR og organisasjonsutvikling

Wang startet på NGI den 16. mars og har fra 6. april tiltrådt fullt i rollen som leder for HR og organisasjonsutvikling.

31.03.2022

NGI har ansatt Kristin Paulsen som leder for digital utvikling

Paulsen tiltrer i stillingen som leder for digital utvikling fredag 1. april. Dette er en viktig milepæl for NGI Digital og satsningen rundt digitaliseringen i NGI.

27.03.2022

NGI maner til bredt samarbeid for å unngå kvikkleireskred

– Å forebygge kvikkleireskred er en svært viktig oppgave for Norge fremover. Derfor er det veldig bra at Gjerdrumutvalget legger stor vekt på mer forskning og utvikling og vil stille krav til geoteknisk kompetanse gjennom en sertifiseringsordning, sier administrerende direktør i NGI - Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.

03.03.2022

Gjennombrudd i kampen mot plast – oppretter ekspertpanel og enighet om global plastavtale

– De avgjørelsene som verdens medlemsland fattet i FNs miljøforsamling, er et vendepunkt i kampen mot kjemisk forurensning og plastforurensning, sier NGI-forsker Hans Peter Arp.

02.03.2022

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen er NGIs første FoU-sjef

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen startet 1. februar 2022 som NGIs leder for forskningsstøtte.

22.02.2022

Norske forskere støtter opprettelsen av et internasjonalt forurensingspanel

NGI-forsker Hans Peter Arp er én av initiativtakerne til et felles opprop til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, der nesten 200 forskere støtter etableringen av et internasjonalt forskningspolitisk panel for tiltak mot kjemikalier, avfall og forurensning.

15.02.2022

Leder gigantisk EU-prosjekt som skal finne løsninger på usynlig forurensning

Stekepannen med teflon som gjør at maten ikke svir seg. Allværsjakken som beskytter mot regn. Det er to eksempler på hvordan vi daglig omgir oss med bittesmå, usynlige stoffer. Fellestrekket er at den farlige forurensningen beveger seg lett i miljøet. At kjemikaliene forblir i vann og skader mennesker og økosystem. Nå tar EU grep.