Søk

Aktuelt

28.09.2021

Nyutviklet metode for tsunamivarsling

I en ny vitenskapelig artikkel publisert i tidsskriftet Nature Communications, har forskere fra NGI bidratt til utvikling av en ny metode som kan brukes til tsunamivarsling. Metoden kalles Probabilistic Tsunami Forecasting (PTF) og det nye er at den gjør oss i stand til å avveie rasjonelt i hvor stor grad varslingen vil gi presise eller falske varsler, eller underestimere og dermed ikke varsle reelle tsunamihendelser.

27.09.2021

15 millioner til bærekraftig forsterking av dårlige grunnforhold

Forskningsrådet fikk 24 prosjektsøknader om forskningsmidler til bygg, anlegg og eiendom. NGIs innovative bærekraftsprosjekt, Green sOil stAbilisation (GOAL), var ett av fire som fikk tilslag

15.09.2021

Innspill til langtidsplan for forskning og høyere utdanning

IFE, NILU, NIVA og NGI har sendt et felles høringsinnspill til revisjonen av langtidsplanen for forskning og høyere utdanning til Kunnskapsdepartementet. Den nye planen skal på plass i 2023.

03.09.2021

Viktig forskningsprosjekt innen miljøkjemi får omfattende støtte fra EU

EUs Horizon 2020 har finansiert prosjektet ZeroPM, som har et totalbudsjett på 11,6 millioner euro. Prosjektet ledes av Norges Geotekniske Institutt (NGI) med Dr. Sarah Hale som prosjektkoordinator og Prof. Hans Peter Arp som visekoordinator.

12.08.2021

NGI sender live fra Arendalsuka 18.8: Debatter om kvikkleire og kompetansebehovet i bygge- og anleggsbransjen

– NGI forsker og utvikler metoder for å sikre at vi bygger, bor og ferdes på sikker grunn. Krevende grunnforhold, som kvikkleire, og et klima i endring krever at vi kontinuerlig utvikler nye og bedre løsninger. Vi må tilpasse oss et endret klima og kutte utslipp. Norges nest største næring, bygge- og anleggsbransjen, er en del av løsningen, sier administrerende direktør i NGI – Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.

13.07.2021

Ny peleløsning skal sikre både stabilitet og energi fra grunnen

I samarbeid med Malvik kommune skal Norges Geotekniske Institutt (NGI) øke bruken av grunnvarme i områder med tykke løsmasser. For framtidas bygg vil teknologien kunne øke bruken av lokal termisk energi, redusere utslipp av CO2, gi mindre press på strømnettet og billigere strømregninger.

02.07.2021

Nærmer vi oss tippepunktet for global plastforsøpling?

Det er advarselen i en ny studie publisert i Science, der norske, svenske og tyske forskere advarer mot at uten drastiske, politiske grep globalt, kan skadene fra plast på miljøet bli uopprettelige. Nå ber de politikerne begrense produksjonen.

24.06.2021

Styrker kompetansebygging innenfor geofag i polare områder

NGI – Norges Geotekniske Institutt og UNIS - Universitetssenteret på Svalbard har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Det betyr en styrking av kompetansebyggingen innenfor geofag i polare studier.

03.06.2021

Ny NGI-rapport: Miljøgifter og tungmetaller på bunnen av Oslofjorden

NGI - Norges Geotekniske Institutt har sjekket kvaliteten på bunnforholdene i Oslofjorden: – Resultatene av undersøkelsene våre viser at det er ulike miljøgifter i sjøbunnen, sier forsker og prosjektleder Gøril Aasen Slinde i NGI.