Søk

Aktuelt

04.05.2021

Innovativt partnerskap sikrer verdens første modell for automatisk beregning av bølger

Norges Geotekniske Institutt (NGI) og oppstartsselskapet Glint Solar har utviklet en teknologi som automatisk estimerer bølgeforhold og vindretninger for flytende solcelleanlegg.

02.05.2021

ASTM-utmerkelse til NGI-spesialist

Rune Dyvik, ekspertrådgiver ved NGIs seksjon for laboratorie- og modelltesting, har fått "Richard S. Ladd Standards Development Award" fra ASTM-komiteen D18 om jord og berg.

12.04.2021

Et perfekt skred for læring

Det er 12 år siden sist snøskredforskere ved Norges Geotekniske Institutt (NGI) gjennomførte et vellykket fullskala snøskredforsøk. Søndag 11. april klarte de det.

12.04.2021

Vi mangler geoteknikere og ingeniørgeologer

Er du glad i realfag? Trives du med utfordringer og en variert arbeidshverdag som tar i bruk ny teknologi? Er det viktig for deg at jobben din er nyttig for samfunnet? Da bør du vurdere studier i geoteknikk eller ingeniørgeologi. Her er sjansene for å få jobb meget gode, og utviklingsmulighetene er mange.

06.04.2021

Etablerer resirkuleringsanlegg for plast i flyktningleir i Etiopia

I flyktningleiren Melkadida i Etiopia samler det seg hver måned flere tonn med plastsøppel. NGI leder et prosjekt hvor et resirkuleringsanlegg skal sørge for at søppelet blir omgjort til produkter som kan selges på det lokale markedet.

16.03.2021

Millioner til prosjekt for å fjerne all plast fra matavfallsbasert biogjødsel

Regionalt forskningsfond Vestfold og Telemark har gitt Reklima AS på Sem 2,4 millioner kroner for å finne ut hvordan plastrester kan fjernes effektivt fra biogjødsel laget av matavfall. NGI - Norges Geotekniske Insitutt er én av prosjektpartnerne.

03.02.2021

Skal bedre internasjonal håndtering av plastavfall

Sammen med Strømmestiftelsen skal Norges Geotekniske Institutt (NGI) og midler fra Handelens Miljøfond bidra til å løse en av de største utfordringene verden står ovenfor; internasjonal håndtering av kraftig økende plastavfall.

07.01.2021

NGI har, etter det vi vet nå, ikke hatt det formelle ansvaret for å kontrollere utførelse av grunnarbeidene knyttet til sikringstiltakene.