Søk

Traineeprogram i geoteknikk

Det nyopprettede traineeprogrammet i geoteknikk har oppstart i 2025. Søknadsportalen åpner den 1. august 2024 med søknadsfrist påfølgende 8. september.

Er du en masterstudent i geoteknikk som ønsker å bli en del av et verdensledende fagmiljø?

  • NGI tilbyr Norges eneste traineeprogram i geoteknikk, med oppstart i 2025.
  • Du vil bli lønnet på linje med andre nyutdannede, og i løpet av to år får du muligheten til å jobbe med ulike geotekniske fagområder både nasjonalt og internasjonalt.
  • Vi søker etter dedikerte talenter som ønsker å bidra til å løse komplekse utfordringer innen infrastruktur, miljøteknologi og naturfarer.

Hvorfor traineeprogram i geoteknikk? 

NGI er involvert i komplekse prosjekter verden over og trenger fremtidige geoteknikere som kan bidra til å utvikle bærekraftige løsninger. Som trainee hos oss vil du få bred erfaring innen metoder, fag og geotekniske prosesser. Du blir kjent med prosjekter både nasjonalt og internasjonalt, som støtter NGI sitt samfunnsoppdrag.  

Hva lærer jeg? 

I traineeprogrammet dykker du ned i felt- og laboratorieundersøkelser, både onshore og offshore, for å avdekke hemmelighetene bak materialene vi jobber med. Du vil også mestre metoder for å analysere og beregne geotekniske problemer, og underveis få verdifull innsikt. Men det stopper ikke der! I tillegg skal du lære hvordan måling av oppførsel kan gi oss verdifull data for å bygge på sikker grunn. Til sammen utgjør disse kjernen av NGIs virke. Er du klar for denne spennende ekspedisjonen? 

Hvor jobber jeg? 

Du blir ansatt i Oslo og har rotasjon i ulike avdelinger og områder. En rotasjon er i vår anerkjente geotekniske lab, og du får også tilbud om å jobbe i Trondheim, Perth eller Houston. NGI har fire markedsområder du blir kjent med; Offshore, Geomiljø, Naturfare og Geodata og teknologi.  

Hvordan blir jeg fulgt opp? 

Som trainee blir du fulgt opp på flere måter. Du får god oppfølging fra lederen din, får en fadder som følger deg spesielt den første tiden, og en mentor som støtter din personlige utvikling gjennom hele traineetiden. Du vil også delta på traineetreff for å bygge nettverk og ha en sosial tilhørighet på tvers av organisasjonen. 

Når starter og avsluttes traineeperioden?  

Du starter etter fullført master høsten 2025. Programmet varer i to år. Sommeren 2027 har du vært gjennom alle rotasjoner, kurs og programmer. Etter at programmet er ferdig, finner vi ut sammen med deg hvor du best får brukt dine faglige styrker og interesser videre i NGI. 

Det sosiale miljøet hos NGI:

Det er et rikt sosialt liv på NGI som vi er stolte av! Her er ulike aktiviteter som bl.a. brettspillkvelder, keramikk-kurs, shuffleboard-turneringer og ikke minst: Julerevy med eget band. Gjennom vårt idrettslag FBI (forskningsinstituttenes bedriftsidrettslag) tilbys det tennis, fotball, hockey, squash, klartring m.m. Vi stiller alltid med lag på holmenkollstafetten, og liker du orientering eller yoga er du i godt selskap. Vi har årlige fjellturer høst og vinter, og egne firmahytter du kan leie. 

Hvordan søker jeg? Er det opptakskrav? 

Du benytter søknadsportalen på www.ngi.no og forteller hvorfor dette programmet og NGI appellerer og motiverer deg. Skriv gjerne noe som gjør at vi forstår hvorfor du kan være den rette!  

Hvilke vedlegg må søknaden inkludere? Vi trenger CV, karakterutskrifter og andre attester du mener er relevante.  

Opptakskrav: 

  • Du er utdannet innen geoteknikk og går siste året på mastergrad i geoteknikk. Du kan også ha tatt konstruksjon, med spesialisering innen geoteknikk  
  • Du har karaktersnitt A eller B  
  • Du har gjerne eksempler på at du trives med ulike roller eller aktiviteter. F.eks. at du har hatt verv, vært stud.ass., hatt oppgaver i ulike foreninger eller lag  
  • Personlige egenskaper som lærevillighet, initiativ, samarbeidsevner, fleksibilitet og å være analytisk vil passe i rollen 

 

Vi åpner for søknader 1. august, og søknadsfrist er 8. september 2024. For spørsmål, kontakt Grethe Heide Arnesen. 

Portrettbilde av Grethe Heide Arnesen

Grethe Heide Arnesen

Senior HR-konsulent Kommunikasjon og rekruttering grethe.heide.arnesen@ngi.no
+47 971 52 636