Søk

InSAR-tjenesten Inio

Inio-tjenesten fra NGI og KSAT vil hjelpe deg å forstå bevegelser i bakken ved å vurdere stabilitet fra verdensrommet med InSAR.

Publisert 17.04.2024

Inio er en unik tjeneste som kombinerer omfattende kompetanse innen jordobservasjon og geoteknikk. Det gir hele verdikjeden, fra dataoppgaver til geoteknisk rådgivning, for å sikre maksimalt utbytte av landovervåking.

Det er en komplett landovervåkingstjeneste utviklet for å gi maksimal verdi til kunder over hele verden, spare kostnader og redusere risiko.

Om InSAR

InSAR er en teknikk som muliggjør observasjoner av bakkens bevegelse fra verdensrommet med presisjon i millimeterskala og vurderinger av bakkestabilitet og risiko.

Synthetic Aperture Radar Interferometry (InSAR) er vitenskapen om å trekke ut faseforskjellen i elektromagnetiske radarsignaler. Denne faseforskjellen er direkte relatert til bakkebevegelse, og på grunn av den nøyaktige banen til SAR-satellittene, muliggjør den kontinuerlig overvåking av bakkeforskyvninger over flere år. Det store fotavtrykket til SAR-signalet tillater også sporing av romlige variasjoner i bevegelse over kilometer.

Siden slutten av forrige århundre har InSAR vokst fra en nisje til et mainstream jordobservasjonsverktøy med utbredt anvendelighet til ulike bransjer på alle kontinenter. Bruken av InSAR øker raskt, sammen med økt tilgang til satellittdata og interessentenes bevissthet om teknologien.

Vi som står bak Inio har brukt InSAR i flere tiår og streber etter å heve bruken av teknologien i dag for å bidra til å sikre ikke bare stabiliteten til bakken, men også stabiliteten til industrioperasjoner og øke samfunnssikkerheten.

En mangfoldig portefølje av InSAR-prosjekter

Inio leverer InSAR-tjenester globalt gjennom NGI- og KSAT-kontorer i Skandinavia, USA og Australia.

Vår erfaring og pågående prosjekter og utvikling spenner over et bredt spekter av markeder, inkludert gruvedrift, demninger og avgangsmasser, byggeprosjekter og lineær infrastruktur.

Finn ut mer om Inio-tjenesten her.

Portrettbilde avDyre Oliver Dammann

Dyre Oliver Dammann

Avdelingsleder Fjernanalyse og geofysikk dyre.dammann@ngi.no
+47 930 10 310
Portrettbilde avRegula Frauenfelder

Regula Frauenfelder

Teknisk ekspert Fjernanalyse og geofysikk regula.frauenfelder@ngi.no
+47 976 85 864