Årsaken til at NGI har fått dette ærefulle oppdraget stammer fra årvåkenheten til NGIs første direktør, Laurits Bjerrum. Da han besøkte Professor Frolich i Wien i 1957 fikk han se Terzaghis etterlatte arkiv. Bjerrum skrev til Terzaghi og tilbød å gjennomgå og katalogisere alle dokumentene fra arkivet og deretter sende dette til ham i USA. Da Terzaghi skjønte den historiske og tekniske verdien av dokumentene, ba han imidlertid NGI å beholde dette og gjerne benytte det som en kilde. Senere testamenterte han alt sitt arkivmateriale i USA også til NGI. Så sent som i 1988 mottok NGI 6 m3 bokser med ytterligere dokumenter, fra enken, Ruth Terzaghi.

Samlingen

Terzaghi-biblioteket ble offisielt åpnet i 1967, og inneholder:

  • Vienna material (until 1940s)
  • Harvard material (until 1963)
  • Ruth Terzaghi's estate
  • Consulting reports, publications, manuscripts, notes
  • Diaries and agendas, autobiographical material 

Samlingen gir innsikt inn i Terzaghis personlighet, arbeidmetoder, prestasjoner, hans forhold til mennesker og organisasjoner og aktiviteter han satte pris på. Alt sammen gir et bilde av en brilliant, fryktløs og entusiastisk person.

Terzaghi studieopphold

Vi tar imot besøk av forskere og studenter som ønsker å besøke og studere samlingene. Til sammen 18 personer har benyttet seg av denne muligheten. Se oversikt over Terzaghi Fellows i høyremenyen.

Professor Richard E. Goodman hadde Terzaghi-stipend på midten av 1990-tallet og var på NGI i flere perioder i arbeidet med biografien om Karl Terzaghi, The Engineer as Artist (se bilde under).

NGI

 Informasjon og henvendelser om besøk til Terzaghi-biblioteket sendes til dokumentsenter@ngi.no