Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når brukeren besøker et nettsted. Informasjonskapsler kan brukes til å lagre innloggingsdetaljer, huske brukervalg, gi mer relevante søkeresultater eller samle inn og analysere statistikk om bruk av nettstedet.

Informasjonskapsler er nyttige både for eieren og brukeren av nettstedet. Tjenestene på nettstedet kan tilpasses og gjøres sikrere og mer brukervennlige ut fra informasjonen som lagres. Informasjonskapsler gir viktig informasjon for å kunne utvikle tjenestene.

Informasjonskapsler kan også benyttes til å tilpasse annonser til interessene dine f.eks. basert på data fra sosiale media.

De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk som standard. Du kan selv velge å endre innstillingene i nettleseren slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. 

Informasjonskapsler og ngi.no

Som tjenesteleverandør og eier av nettstedet ngi.no samler NGI inn informasjon og lagrer den. Dette er informasjon som f.eks. IP-adresser, hvilke type nettleser man bruker, dato og tidspunkt for besøk, samt informasjon om navigasjon og brukervalg.

Innsamlet informasjon brukes til å analysere trender og bruk, slik at nettsidene og tjenestene kan sikres, forbedres og tilpasses brukeren. NGI benytter også informasjonskapsler som er knyttet til annonsetjenester.

Følgende informasjonskapsler er i bruk på ngi.no:

Cookie

Utsteder

Formål

Varighet

eZSESSID

ngi.no

Unik ID til fra CMS - eZ Publish - brukes til å skille hver bruker på nettsiden og lagre de valg som gjøres under økten.

Til nettleseren lukkes

_ga

google.com

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

2 år

_gat

google.com

Brukes av google til å beregne antall sidevisninger.

Til nettleseren lukkes

_gid

google.com

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

Til nettleseren lukkes

collect

google-analytics.com

Brukes til å sende data til Google Analytics om besøkendes enhet og oppførsel. Sporer den besøkende over enheter og markedsføringskanaler.

Til nettleseren lukkes

p.gif

typekit.net

Benyttes for å registrere fontbruk på nettsiden.

 

Til nettleseren lukkes

fr

facebook.com

Brukes av Facebook til å levere en rekke reklameprodukter, for eksempel sanntidsbudgivning fra tredjepartsannonsører.

3 måneder

tr

facebook.com

Uklassifisert

 

Til nettleseren lukkes

 

Samtykke

Ved å besøke ngi.no, samtykker du til at informasjonskapsler lastes ned og lagres på din enhet. Du kan selv velge å endre innstillingene i nettleseren slik at informasjonskapsler ikke aksepteres.