NGI|

Pressemeldinger

Her finner du nyheter og pressemeldinger fra NGI som også publiseres i NTBs nyhetsfeed. Er du journalist, samarbeidspartner eller bare nysgjerrig etter å vite mer om nedenstående, er det bare å ta kontakt med oss.

 

 

Ekspertgruppa på befaring i Heim

Onsdag 6. september var ekspertgruppa, som Statens vegvesen har oppnevnt for å undersøke jordskredet i Heim kommune i Trøndelag, på befaring av skredområdet.


 

Ekspertgruppa på befaring av skredet i Heim

Onsdag 7. september kommer ekspertgruppa, som Statens vegvesen har oppnevnt for å undersøke jordskredet i Heim kommune i Trøndelag, til å gjennomføre en befaring av skredet.


 

Bystyret i Oslo sier ja til å bygge Campus Ullevål

Nybygget som skal reises i Sognsveien 72 blir et senter for forskning og innovasjon innenfor klima, energi, miljø og geofag, med plass til 1500 arbeidsplasser. Campus Ullevål vil være ett av de første utviklingsprosjektene i Oslo Science City.


 

NGI har ansatt Kristin Paulsen som leder for digital utvikling

Paulsen tiltrer i stillingen som leder for digital utvikling fredag 1. april. Dette er en viktig milepæl for NGI Digital og satsningen rundt digitaliseringen i NGI.


 

NGI maner til bredt samarbeid for å unngå kvikkleireskred

– Å forebygge kvikkleireskred er en svært viktig oppgave for Norge fremover. Derfor er det veldig bra at Gjerdrumutvalget legger stor vekt på mer forskning og utvikling og vil stille krav til geoteknisk kompetanse gjennom en sertifiseringsordning, sier administrerende direktør i NGI - Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.


 

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen er NGIs første FoU-sjef

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen startet 1. februar 2022 som NGIs leder for forskningsstøtte.


 

Norske forskere støtter opprettelsen av et internasjonalt forurensingspanel

NGI-forsker Hans Peter Arp er én av initiativtakerne til et felles opprop til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, der nesten 200 forskere støtter etableringen av et internasjonalt forskningspolitisk panel for tiltak mot kjemikalier, avfall og forurensning.


 

NGI flytter midlertidig fra Ullevål til Nydalen

NGI - Norges Geotekniske Institutt planlegger å bygge en forsknings- og næringslivscampus på sin eiendom i Sognsveien 72 ved Ullevål Stadion i Oslo. Midlertidig adresse fra og med 28. februar 2022 er Sandakerveien 140.


 

NGI: – Glad for at årsaken til Gjerdrumskredet nå er grundig kartlagt

– Rapporten er først og fremst viktig for de pårørende og for innbyggerne i Gjerdrum. Men også for oss som jobber med geoteknikk og geofaglige vurderinger, er kommisjonens rapport viktig, sier administrerende direktør i NGI – Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.


 

Viktig forskningsprosjekt innen miljøkjemi får omfattende støtte fra EU

EUs Horizon 2020 har finansiert prosjektet ZeroPM, som har et totalbudsjett på 11,6 millioner euro. Prosjektet ledes av Norges Geotekniske Institutt (NGI) med Dr. Sarah Hale som prosjektkoordinator og Prof. Hans Peter Arp som visekoordinator.

 
 
 
 

Kontaktpersoner

Øydis Ulrikke Castberg
Pressekontakt
Kommunikasjonssjef
oydis.castberg@ngi.no
+47 948 03 152
 
 

NGI - På sikker grunn

Norges Geotekniske Institutt (NGI) er et internasjonalt ledende senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. Vi utvikler optimale løsninger for samfunnet og tilbyr ekspertise om jord, berg og snø og deres påvirkning på miljøet, konstruksjoner og anlegg. Vi arbeider i følgende markeder: Offshore energi - Bygg, anlegg og samferdsel - Naturfare - Miljøteknologi. NGI er en privat næringsdrivende stiftelse med kontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim og datterselskap i Houston, Texas USA og Perth, Western Australia. NGI ble stiftet i 1953.


 

NGI |