Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Australia, så da NGI utlyste et sommerjobb i Perth var jeg ikke i tvil om å sende inn en søknad. Jeg var svært glad da jeg fikk tilbud om jobben, til tross for at sommerjobb ble omgjort til vinterjobb. Etter 7 uker i Australia sitter jeg igjen med mange gode minner, spennende erfaringer og nye venner.

Down Under article 1
Det var et stort høydepunkt å få treffe en søt kenguru!  
 

Jeg startet sommerjobben med 2 uker på offshore-avdelingen i Oslo. Jeg brukte noen dager på å lære meg Plaxis, og jeg fikk innføring i et prosjekt jeg har jobbet med gjennom hele sommeren som ser på fundamentering av vindmøller på store havdyp. Dette var veldig spennende og jeg likte godt at jeg fikk utfordringer fra første stund. Etter 2 uker oppstart i Oslo, satte jeg meg på flyet til Perth sammen med kjæresten min.

Ikke mangel på utfordringer

Jeg ble godt mottatt av gjengen i Perth, og de hadde mange spennende prosjekter på gang. Jeg ble møtt av et positivt arbeidsmiljø, trivdes veldig godt og ble imponert over arbeidskapasiteten til kontoret. Noen av oppgavene jeg fikk var å regne på setninger på offshore konstruksjoner, velge ut design parametere fra feltundersøkelser, og kjøre ulike Plaxis-analyser.

Jeg brukte store deler av sommeren på å regne på bærekapasitet av offshore rørledninger for ulike jordparametere og geometrier, og dette resulterte i en rapport og en tabell med bærekapasiteter som kan brukes til videre design. Jeg hadde alltid en utfordring å jobbe med, noe jeg likte svært godt. Det var gøy å få et innblikk i hvordan det er å være en del av et arbeidsteam og få en følelse av hvordan det er å være ferdig utdannet. Jeg avsluttet oppholdet i Australia med en uke ferie i Sydney.

Jeg er storfornøyd med oppholdet mitt i Perth, både faglig og sosialt, og kan virkelig anbefale sommerjobb hos NGI!

Birgitte Dahl

Down Under article 2
Det ble også tid til å utforske byen. Her er et bilde fra en sykkeltur med Perth skyline i bakgrunnen. NGI sitt kontor ligger i 24. etg i bygningen på bildet til høyre. Det var stor stas å spasere mellom alle skyskraperne på vei til jobb og ta heisen så høyt at man får propper i ørene hver morgen!
 
Down Under article 3
Her møter jeg en Quokka på en øy like utenfor Perth. På denne øya lever quokkaene for seg selv, og dette er nok grunnen til at de har overlevd ettersom de har lite forsvarsmekanismer. Bildet til høyre er tatt på kjøretur nordover langs vestkysten av Australia. Det er store avstander, men fantastisk natur!