Selv om jeg – etter en litt nervøs telefonsamtale med HR-sjefen en gang i mars måned – følte at jeg kom inn i NGI "litt på halv tolv", er jeg glad for at jeg endte opp her. Jeg har i løpet av sommeren jobbet med forskjellige prosjekter som har gitt meg bedre oversikt over fagfeltet. Således er det tid for ettertanke. 

Jeg flagget høyt at jeg ønsket feltarbeid i løpet av sommeren. Derfor var det litt pinlig da jeg – på dag 1 – vandret ut i en våt og gjørmete kulturmark iført joggesko. Likevel, jobben ble utført og innhentede sandprøver ble sendt med bud til Oslo. 

Ut på tur, aldri sur

På dag 2 gikk det bedre. Oppdraget var følgende: Hente inn poretrykksmålinger 3 steder i og sør for Trondheim på årets mest regntunge dag. Ved første punkt møtte jeg en blid utsending fra Bane NOR som sørget for sikkerheten underveis. Han hadde åpenbart vært ute en regnværsdag før; "trivelig å komme seg en tur ut" – sa han, og la på sprang ned skråningen som førte oss til jernbanelinjen. Etter denne dagen kan jeg konkludere slik: Ja, det er faktisk bedre å følge koter og kart enn å lete blindt i terrenget. 

Påfølgende dager jobbet jeg med databaseanalyse for Vidar og Jean-Sebastian. Dessverre nådde jeg ikke en konklusjon som matchet Vidars postulat. Likevel fikk jeg erfart hvordan forskning kan oppstå, og hvordan veien stakes ut videre. 

Collage

 

Mest kontortid benyttet jeg sammen med Bjørn Kristian her i Trondheim. Jeg har, blant annet, skrevet datarapport og gjort stabilitetsvurderinger for et kvikkleireprosjekt her i Sør-Trøndelag. Som geotekniker havner en nok ofte i situasjoner der en må gjøre gode valg i mangel på tilstrekkelig data og informasjon. Det har vært lærerikt å jobbe med et problem som strekker seg forbi det konseptuelle og skolebaserte. Likevel, prosjektet i seg selv var ikke svært komplisert, og de største hindringene lå i mangelen på erfaring med GeoSuite og AutoCAD.

Et større prosjekt jeg sent begynte på var Bellevue Brygge i Fredrikstad. Her gjorde jeg innledende stabilitetsvurderinger som kan ligge til grunn for mer nøyaktige beregninger. Dette tok deler av min siste uke her på kontoret.

Store maskiner, sol og spenn

Og så grunnboring da, som til nå har blitt forbigått i stillhet. Jeg var heldig som fikk tilbringe 2 uker på Ringerike sammen med feltavdelingen til NGI. Å oppleve sola og gradestokken som bikket 25 grader var verdt turen i seg selv. Heldigvis trivdes jeg også i rollen som grunnborer(-assistent), og tar erfaringene med meg videre. På Ringerike kom nok sommerens høydepunkt, da vi kjørte riggen inn mellom 2 trær og sonderte 70 meter ned i ferdigplenen til grunneieren. "Det blir penger av sånt" – sa Håvard, og gliste. 

Article 1