En av verdens største konferanser for offshoreindustrien fant sted i Houston, Texas, i begynnelsen av mai. 2300 utstillere og deltakere fra mer enn 100 land hadde funnet veien til konferansen i USA i år. Å dømme ut fra de mer enn 60.000 deltakere, er det fortsatt liv i olje- og gassindustrien, til tross for en lav oljepris på nærmere 50 US dollar fatet. NGI deltok atter en gang på den årlige konferansen, og hadde publisert tekniske artikler, samt deltok med ekspertinnlegg og posterpresentasjoner. Og ikke minst gjennomførte vi vår egen mottakelse på det berømte ZaZa-hotellet i Houstons museumsdistrikt.

"Den årlige NGI-mottakelsen er en tilbakevende begivenhet under OTC-uken i Houston hvert år. Det gir oss mulighet til å gi et innblikk i våre nyeste prosjekter, forskningsresultater og nyheter fra NGIs verden med våre venner, kolleger, samarbeidspartnere og kunder. I år var ikke noe unntak, og vi hadde fornøyelsen av å få besøk av over 100 personer til vår OTC-mottakelse", sier Karl Henrik Mokkelbost, direktør for markedsområdet Offshore energi på NGI.
 

OTC article 1

 
Offshore vind del av konferansen

Deltakerne på OTC 2017 ble presentert for nesten 350 tekniske artikler, 44 faglige økter, 13 paneldiskusjoner, flere posterpresentasjoner og 24 faglige frokoster og lunsjer. Sesjonene fokuserte på emner som for eksempel hvordan dypvannsprosjekter kan konkurrere med skiferutviklingen, og automatisering kan øke sikkerheten på feltet. Den eksplosive veksten på markedet for offshore vindmøller hadde klart å sette sitt preg på årets konferanse, hvilket hadde resultert i nesten en hel dag med økter om utviklingen av havvind i USA og andre steder.

"Den teknologiske revolusjonen som foregår akkurat nå, utfordrer til stadighet energibransjen og tvinger den til å forandre seg. Avmatting i markedet har en tendens til å være den ultimate driveren for den typen innovasjon som ofte lanseres eller fremvises på OTC. Det å ha et sted som OTC er i dag viktigere enn noensinne, og fungerer som et møtested for læring og deling av idéer, som er nødvendig for å oppnå større effektivitet og bedre sikkerhet i offshoreindustrien", sier Joe Fowler, den amerikanske lederen av årets 49. utgave av OTC.

Med vår ekspertise innen grunnundersøkelser, geoteknisk viten, samt vårt unike fundamenteringskonsept og instrumenteringskompetanse, vil NGI fortsatt bidra til olje- og gassindustrien. Etter hvert som NGI øker antallet av oppdrag og bidrag til utviklingen av offshore vindparker over hele verden vil vi også sikre, at vår mangeårige ekspertise og erfaring bidrar til en sikker, pålitelig og solid utvikling av begge bransjer i årene som kommer.
 

OTC article 2

 

FAKTA:

  • Den Houston-baserte Offshore Technology Conference (OTC) ble grunnlagt i 1969. OTC er en anerkjent møteplass for fagfolk fra energibransjen, hvor ideer, synspunkter og vitenskapelig og teknisk kunnskap om offshore-ressurser og miljøspørsmål utveksles.
  • Mer enn 64.700 personer deltok på årskonferansen, hvorav 78 prosent var fra USA og 22 prosent var internasjonalt. Av de 2470 selskapene som hadde en stand på konferansen, var halvpartne internasjonale selskaper.
  • NGI har vært til stede med egne kontorer i Houston siden 2002. Vår tilknytning til USA og til Texas kommer også til uttrykk på flere måter. NGI har blant annet signert en intensjonsavtale for vitenskapelig utveksling og samarbeid med University of Texas i Austin (UT).
  • I 2016 kjøpte NGI Houston et geoteknisk laboratorium og tilbyr nå komplette geotekniske tjenester med laboratorietesting og ingeniørtjenester.
  • De tre NGI-pionerene, Knut H. Andersen, Rune Dyvik og Per Sparrevik, ble i 2015 opptatt i Offshore Energy Center’s Hall of Fame i Galveston, Texas, USA for sitt arbeid med sugeankerteknologien (sugebøtte og sugeanker). Sugeanker og sugebøtter er mye brukt i både olje- og gassindustrien, samt i offshore vindindustrien.
  • Last ned NGI-presentasjonen fra vår mottakelse under årets OTC-uke her: NGI - OTC reception 2017
  • Les mer om NGI Houston, våre tjenester og amerikanske laboratoriefasiliteter her: https://www.ngi.no/nor/Om-NGI/Houston