NGI|

Aktuelt fra NGI

Store nyheter, små historier, fantastiske opplevelser og suksesshistorier. Her finner du historier og nyheter fra NGIs verden og prosjekter i inn- og utland. Lyst til å vite mer om noen av våre historier? Ikke nøl med å ta kontakt!

 

 

Ny peleløsning skal sikre både stabilitet og energi fra grunnen

I samarbeid med Malvik kommune skal Norges Geotekniske Institutt (NGI) øke bruken av grunnvarme i områder med tykke løsmasser. For framtidas bygg vil teknologien kunne øke bruken av lokal termisk energi, redusere utslipp av CO2, gi mindre press på strømnettet og billigere strømregninger.


 

Minneord om Elmo DiBiagio (1931-2021)

En enestående NGIer er gått bort. Elmo Lawrence DiBiagio døde søndag 16. mai 2021, 89 år gammel. For NGI og det internasjonale fagmiljøet innen feltinstrumentering og sikkerhets-overvåking var han en bauta og en ledestjerne.


 

Artikkel om kvikkleire publisert i Ground Engineering Magazine

Anders Solheim, teknisk ekspert hos NGI, har skrevet en artikkel publisert i Ground Engineering. Artikkelen tar for seg problemene som sensitiv leire utgjør i Norge, Sverige og deler av Nord-Amerika.


 

Ny radar gir kontinuerlige målinger av snøskred

Radaren vil automatisk starte med målinger når den oppdager bevegelser i skredbanen på Ryggfonn, som er forsøksfeltet til Norges Geotekniske Institutt (NGI) på Strynefjellet. For snøskredforskningen ved NGI er radaren en betydelig oppgradering.


 

Innovativt partnerskap sikrer verdens første modell for automatisk beregning av bølger

Norges Geotekniske Institutt (NGI) og oppstartsselskapet Glint Solar har utviklet en teknologi som automatisk estimerer bølgeforhold og vindretninger for flytende solcelleanlegg.


 

ASTM-utmerkelse til NGI-spesialist

Rune Dyvik, ekspertrådgiver ved NGIs seksjon for laboratorie- og modelltesting, har fått "Richard S. Ladd Standards Development Award" fra ASTM-komiteen D18 om jord og berg.


 

Etablerer resirkuleringsanlegg for plast i flyktningleir i Etiopia.

I flyktningleiren Melkadida i Etiopia samler det seg hver måned flere tonn med plastsøppel. NGI leder et prosjekt hvor et resirkuleringsanlegg skal sørge for at søppelet blir omgjort til produkter som kan selges på det lokale markedet.


 

Slik kan forskningsinstituttene bidra til å møte samfunnsutfordringer post-korona.

En revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning bør reflektere forsknings­instituttenes samfunnsrolle og inkludere en forpliktende opptrappingsplan for grunnbevilgningen.


 

Millioner til prosjekt for å fjerne all plast fra matavfallsbasert biogjødsel

Regionalt forskningsfond Vestfold og Telemark har gitt Reklima AS på Sem 2,4 millioner kroner for å finne ut hvordan plastrester kan fjernes effektivt fra biogjødsel laget av matavfall. NGI - Norges Geotekniske Insitutt er én av prosjektpartnerne.


 

Hør podkaster om kvikkleire og ledelse av NGI

To sentrale NGI-ere har deltatt i aktuelle podkaster: Vår nestor i geologi, Anders Solheim, har vært i samtale med Jan Moberg og Odd Richard Valmot om kvikkleire. NGIs leder Lars Andresen har snakket om ledelse i Lederliv.

 
 
 
 

Kontaktpersoner

Øydis Ulrikke Castberg
Pressekontakt
Kommunikasjonssjef
oydis.castberg@ngi.no
+47 948 03 152
 
 

NGI - På sikker grunn

Norges Geotekniske Institutt (NGI) er et internasjonalt ledende senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. Vi utvikler optimale løsninger for samfunnet og tilbyr ekspertise om jord, berg og snø og deres påvirkning på miljøet, konstruksjoner og anlegg. Vi arbeider i følgende markeder: Offshore energi - Bygg, anlegg og samferdsel - Naturfare - Miljøteknologi. NGI er en privat næringsdrivende stiftelse med kontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim og datterselskap i Houston, Texas USA og Perth, Western Australia. NGI ble stiftet i 1953.


 

NGI |